Volvo
Dobrodošli na stranici
Volvo car Hrvatska
Izaberite zastupnika
Slavonska avenija 46, 10000 Zagreb
Maksimirska 282, 10000 Zagreb
Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb
Ivana Pavla II. 9, 21212 Kaštel Sućurac
Labinska 1a, 52100 Pula
12.01.2018

Volvo XC60 proglašen je najsigurnijim automobilom 2017. godine prema Euro NCAP testiranju

Volvo model XC60 proglašen je najboljim terencem 2017. godine i dodijeljena mu je prestižna Euro NCAP Best in Class nagrada za sigurnost.

Volvo XC60 postigao je gotovo savršen rezultat od 98% u kategoriji zaštite odraslih putnika u klasi velikih terenaca. Ovaj model je isto tako pokazao superiornost u kategoriji sigurnosnih sustava s postignutim rezultatom od 95%, što je 20% više od drugoplasiranog suparnika. Tako je Volvo potvrdio svoj položaj vodećeg proizvođača po pitanju automobilske sigurnosti.
 
“Novi XC60 je jedan od najsigurnijih automobila u povijesti Volvo proizvodnje,” izjavio je Malin Ekholm, potpredsjednik Volvo Cars sigurnosnog centra. “U potpunosti je opremljen novom tehnologijom koja je osmišljena kako bi pružila potporu vozaču, zaštitila putnike u vozilu i druge sudionike u prometu poput pješaka i biciklista te umanjila rizik od sudara. Ponosni smo što je naša kontinuirana predanost razvoju novih sigurnosnih karakteristika nagrađena Euro NCAP Best in Class nagradom.”
 
Osvojenom Euro NCAP nagradom, model XC60 krenuo je stopama Volva XC90 kojemu je 2015. godine dodijeljeno priznanje kao najboljem vozilu u klasi velikih terenaca. Volvo V40 je također jedan od prijašnjih dobitnika Euro NCAP nagrade u klasi malih obiteljskih automobila.
 
“Naša vizija je da nitko neće poginuti ni biti teško ozlijeđen u novom Volvo vozilu od 2020. godine.” rekao je Malin Ekholm. “Dostignuća modela XC60 su dokaz naše predanosti razvoju najnovijih sustava sigurnosti i podrške na putu do ostvarenja naše vizije.”
 
Volvo XC60 se pridružio modelima S90 i V90 u stvaranju povijesnih dostignuća za kompaniju. Volvo je tako postao prvi proizvođač automobila u povijesti koji drži prva tri mjesta na Euro NCAP rang listi sustava autonomnog kočenja (AEB) - na temelju testova AEB City, AEB Inter-Urban i AEB Pedestrian. Prethodno navedena tri Volvo modela su jedini automobili koji su postigli savršene rezultate u sve tri AEB kategorije.
 
Modeli S90 i V90 su se također visoko plasirali na Euro NCAP Best in Class nagradama za 2017. godinu te su tako ostvarili rezultat od 95% u kategoriji zaštite odraslih putnika i 93% u kategoriji sigurnosnih sustava.
 
Euro NCAP nagrada uslijedila je nakon što je Volvo XC60 proglašen automobilom 2017./2018. godine u Japanu. XC60 dobitnik je i britanskih Car Tech nagrada za 2017. godinu u kategoriji najsigurnijeg automobila, najbolje sigurnosne tehnologije i najboljeg sustava za navigaciju. Britanska udruga profesionalnih vozača proglasila je XC60 luksuznim SUV-om godine. Volvo

XC60 je i jedan od tri finalista za nagradu North American Utility of the Year, čiji će dobitnik biti proglašen 15. siječnja 2018. godine.  
 

 
Volvo XC60 - predstavljanje


Euro NCAP nagrade

Euro NCAP svake godine dodjeljuje nagradu za najbolje u klasi (‘Best in Class’) kako bi izdvojio ona vozila koja su ostvarila bolje rezultate od svojih suparnika lansiranih na tržište iste kalendarske godine. Nagrada se temelji na dobivenim rezultatima u četiri različite kategorije: zaštita odraslih putnika, zaštita djece, zaštita pješaka i sigurnosni sustavi.
 
-------------------------------
 
O Volvo grupi

Volvo djeluje od 1927. godine. Danas je jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih marki automobila u svijetu s prodajom od 534.332 vozila u 2016. godini u preko 100 zemalja. Kompanija Volvo Cars je u vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) od 2010. godine. Tvorila je dio švedske Volvo Group do 1999. kada je kompaniju kupio američki Ford. Geely Holding preuzeo je vlasništvo nad Volvo Cars 2010. godine.
 
U prosincu 2016. godine Volvo Cars brojio je više od 31, 000 zaposlenika diljem svijeta. Sjedište Volvo Cars, razvoj proizvoda, marketinške i administracijske funkcije se uglavnom nalaze u švedskom Gothenburgu. Sjedište kineskog Volvo Cars nalazi se u Šangaju. Glavni proizvodni pogoni nalaze se u Gothenburgu (Švedska), Ghentu (Belgija), Chengdu i Daqing (Kina), dok se motori proizvode u Skövdeu (Švedska) i Zhangjiakou (Kina), a dijelovi karoserije u Olofströmu (Švedska).