Volvo
Dobrodošli na stranici
Volvo car Hrvatska
Izaberite zastupnika
Slavonska avenija 46, 10000 Zagreb
Maksimirska 282, 10000 Zagreb
Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb
Ivana Pavla II. 9, 21212 Kaštel Sućurac
Labinska 1a, 52100 Pula
Sv. L. B. Mandića bb, 31000 Osijek
Ulica 159 Brigade 10, 23000 Zadar
16.02.2017

Volvo S90 i V90 postigli su vrhunske rezultate u AEB ocjenjivanju sigurnosti pješaka od strane Euro NCAP-a testiranja

Volvo Cars, premium proizvođač automobila, učvrstio je svoju poziciju među čelnicima inovacija u području automobilske sigurnosti svojim novim S90 sedan i V90 karavan modelima te je proglašen prvim proizvođačem automobila koji je postigao punih šest bodova u testiranjima autonomnog naglog kočenja zbog izletavanja pješake (AEB Pedestrian) i ukupno 5 zvjezdica u testiranjima oba svoja nova modela.

Rezultati testiranja S90 i V90 modela nadmašili su najbolji ukupni rezultat bilo kojeg modela testiranog prošle godine. Volvo automobili sada čine prva tri najuspješnija modela automobila u Euro NCAP-a testiranjima.

Rezultati slijede uspjeh Volvo XC90 modela, koji je bio prvi automobil bilo kojeg proizvođača koji je postigao najveći mogući broj bodova u Euro NCAP testiranjima autonomnog naglog kočenja automobila (AEB City i AEB Interurban). S90 i V90 također su se iskazali u ciklusu testiranja u 2017. godini te su postigli svih 5 zvjezdica, velikim dijelom zahvaljujući visokoj razini standardne sigurnosne opreme novih Volvo automobila.

"Mi naporno radimo kako bismo osigurali da naši automobili ispunjavaju sve sigurnost uvjete te oni prolaze sve postupke testiranja koje sigurnosne agencije razvijaju. Naš glavni fokus je, i uvijek je bio, sigurnost u stvarnom životu. Sustavi autonomnih naglih kočenja, kao što je naš City Safety, također predstavljaju jasan korak naprijed na putu ka potpuno autonomnim automobilima, koje vidimo kao ključni element u nastojanju smanjenja smrtnih slučajeva i ozljeda u prometu ", rekao je Malin Ekholm, direktor Volvo sigurnosnog automobilskog centra Volvo Car Grupe.

Volvo uspjeh u ispitivanjima autonomnog naglog kočenja rezultat je naprednog City Safety sustava, koji dolazi kao standard u novim Volvo automobilima. City Safety djeluje tako da identificira potencijalne opasnosti na cesti, kao što su vozila, pješaci i biciklisti, u određenim situacijama, danju i noću.

"Sigurnost je u Volvo Carsu oduvijek bila ključni prioritet. Dobivenih 5 zvjezdica i najveći mogući broj bodova koje su S90 i V90 postigli u AEB ispitivanjima, naglašava našu predanost u pružanju sigurne, ugodne i pouzdane vožnje u našim automobilima ", dodao je Malin Ekholm.

AEB testovi s pješacima, koje provodi Euro NCAP, dizajnirani su kako bi provjerili učinkovitost sustava za otkrivanje pješaka pomoću tri scenarija cestovnih prijelaza, od kojih svi mogu dovesti do fatalnog sudara ako AEB sustav ne intervenira. Testovi predstavljaju uobičajene i kritične situacije koje često rezultiraju pješačkim žrtvama u stvarnom svijetu:

  • Odrasla osoba izleti na cestu s vozačeve strane vozila
  • Odrasla osoba izleti na cestu sa suvozačeve strane vozila (dva ispitivanja su provedena za ovaj scenarij)
  • Dijete izleti na cestu između dva parkirana automobila sa suvozačeve strane vozila

Volvo Cars ima dugoročnu viziju kako do 2020. godine nitko neće poginuti ili biti teško ozlijeđen u novim Volvo automobilima. S90 i V90 još su jedan dokaz kontinuiranih Volvo ulaganja i predanosti razvitku automobilske sigurnosti.