Volvo
Dobrodošli na stranici
Volvo car Hrvatska
Izaberite zastupnika
Slavonska avenija 46, 10000 Zagreb
Maksimirska 282, 10000 Zagreb
Oreškovićeva 3b, 10000 Zagreb
Ivana Pavla II. 9, 21212 Kaštel Sućurac
Labinska 1a, 52100 Pula
Sv. L. B. Mandića bb, 31000 Osijek
Ulica 159 Brigade 10, 23000 Zadar
06.04.2017

Volvo je otkrio novi XC60

Volvo Cars, proizvođač premium automobila, je na sajmu automobila u Ženevi otkrio dugo očekivani novi XC60, premium SUV.

Novi automobil zamjenjuje vrlo uspješan istoimeni Volvo XC60, koji je u devet godina od lansiranja postao najprodavaniji premium SUV srednje veličine u Europi, s gotovo milijun prodanih automobila diljem svijeta. XC60 je zadnjih godina činio oko 30 posto ukupne globalne prodaje Volva.

"Posjedujemo snažno nasljeđe u projektiranju atraktivnih i dinamičnih SUV modela koji dolaze s najnovijom tehnologijom. Novi XC60 neće biti iznimka. To je je automobil stvoren za aktivan stil života i predstavlja novi korak u našem transformacijskom planu", rekao je Håkan Samuelsson, predsjednik i izvršni direktor, Volvo Car Group.

Još veći komfor i najbolja sigurnosna tehnologija

Novi XC60, jedan je od najsigurnijih automobila ikad napravljenih i potpuno je opremljen najnovijim sigurnosnim tehnologijama. Sistemu City Safety dodana je nova funkcija upravljačke asistencije (Steer Assist). Novost je i sustav nazvan Oncoming Lane Mitigation, koji pomaže spriječiti frontalne sudare, a nadgrađen je i Volvo sustav detekcije mrtvog kuta BLIS (Blind Spot Indication System), koji sada također koristi upravljačku asistenciju kako bi se smanjio rizik od sudara prilikom mijenjanja trake.

"Usmjereni smo na izgradnju automobila koji mogu zadovoljiti sva Vaša osjetila - od jasnog pogleda na cestu ispred sebe u lijepo uređenoj i mirnoj kabini, do osjećaja sigurne, nadahnute i samouvjerene vožnje", rekao je Henrik Green, stariji potpredsjednik odjela proizvodnje i kvalitete u Volvo Car Grupi. "Posvetili so posebnu pozornost tome da učinimo Vaš život što lakšim, pružajući Vam udobnost i usluge koje uklanjaju stres iz svakodnevnih situacija."

Pilot Assist, Volvo napredni semi autonomni sustav upravljačkog asistiranja, koji vodi brigu o upravljanju, ubrzanju i kočenju na dobro označnim cestama, na brzinama do 130 km/h, opcijski je dostupan i u novom XC60.

Performanse

Novi XC60 će bit dostupan i s nagrađenim Volvo T8 Twin benzinskim plug-in hibridnim motorom, koji može isporučiti 407 KS i ubrzati od 0-100 Km u samo 5.3 sekunde.

"Imamo široku paletu pogonskih sustava. Novi XC60 bit će dostupan s dizelskim D4 motorom sa 190 KS i D5 motorom s PowerPulse tehnologijom i 235 KS. Također, u paleti su i benzinski T5 motor s 254 KS i T6 koji donosi 320 KS i 400 Nm okretnog momenta", dodao je Henrik Green.

Ali ne radi se samo o novitetima ispod haube u novom XC60. Unaprijeđen CleanZone klimatski sustav s četiri zone uklanja štetne čestice iz kabine kako bi Vam omogućio skandinavski svježi zrak u vašem vozilu.

Volvo multimedijski sustav s uslugama povezivanja, nazvan Sensus, i Volvo On Call aplikacija dolaze s grafičkim i praktičnim poboljšanjima. Kao i u seriji 90, dostupna je i smartphone integracija s CarPlay i Android Auto funkcionalnostima.Osjećaj vožnje

“Volvo XC60 je SUV koji nije dizajniran da s visine gleda na druge, već je automobil stvoren za vožnju. Njegov eksterijer ima atletsku skulpturu sa suptilnom, bezvremenskom kvalitetom. Interijer čini vrhunska kombinacija napredne arhitekture, prekrasnih materijala i najnovije tehnologije koji se savršeno nadopunjuju. Novi XC60 donosi istinsko Skandinavsko iskustvo vožnje koje će učiniti da se kupci osjećaju posebno dobro u svom novom automobilu.” Kaže Thomas Ingenlath, stariji potpredsjednik Odjela dizajna u Volvo Car Grupi.
Novi Volvo XC60 počinje se proizvodite u Švedskoj sredinom travnja.

* Napomena: Službeni podaci o performansama i potrošnji goriva su preliminarni.